Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці зможуть використовувати електронний податковий номер замість паперового

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив механізм використання цифрової версії податкового номера та електронних копій документів у «Дії».

Відповідні зміни було внесено до постанови від 15 квітня 2020 року «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон».

Що саме передбачено в прийнятій 16 вересня постанові, роз'яснили в Мінцифри.

Е-РНОКПП офіційно стане цифровим аналогом паперового податкового номера. У мобільному застосунку «Дія» він відображається двома способами: у складі е-паспорта (ID-картка чи біометричний закордонний паспорт) або як окремий документ - е-РНОКПП (якщо у користувача немає е-паспорта).

Постановою врегульовано можливість формування електронної копії документів у мобільному застосунку «Дія». Також визначено перелік ситуацій, коли можна скористатися цифровими документами: наприклад, під час:

- надання послуг поштового зв'язку

- здійснення банківських операцій

- на касах супермаркетів для підтвердження віку

- надання послуг з медичного обслуговування

- надання адміністративних послуг

- повернення коштів, сплачених за товар.

Завдяки змінам до постанови торгові мережі, поштові відділення, банки та сервіси зможуть офіційно приймати цифрові документи з державного застосунку «Дія».

Наразі цифровий номер платника податків та електронні копії інших документів доступні лише у версії застосунку "Дія" 2.0 для бета-тестувальників, однак у Мінцифри обіцяють вже скоро запустити для всіх українців.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Діють нові форми примірних договорів оренди державного майна

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини