Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст встановив терміни розгляду документів відділом проставляння апостиля

11 січня 2010, 09:00
759
0
Реклама

З 11 січня 2010 року набувають чинності зміни (наказ від 25.12.2009 № 2570/5)внесені Мінюстом в наказ № 757/5 "Про організацію роботи з питань проставляння апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав".

Ними встановлюються терміни для розгляду відділом проставляння апостиля Департаменту Мінюсту у справах цивільного стану документів про реєстрацію актів цивільного стану, поданих для проставляння апостиля. Такий розгляд має бути здійснений за один робочий деньа у виняткових випадках, до яких відносять хворобу, звільнення або довгострокову відпустку працівників відділу, - в течію трьох робочих днів.

При цьому зберігаються норми про розгляд у Міністерстві юстиції документів, поданих для проставляння апостиля безпосередньо обличчям, якого вони торкаються, (чи його родичами) в течію одного робочого дняіншими особами - в течію п'яти робочих днів. А необхідність отримання зразка підпису, відбитку друку або штампу, додаткової інформації або роз'яснень і зовсім може продовжити цей термін (за рішенням заступника Міністра) 20 робочих днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини