Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба вирішила, як кваліфікувати контрабанду в 2010 році

8 січня 2010, 09:00
728
0
Реклама

Департамент організації роботи по боротьбі з контрабандою і порушеннями митних правил Держмитслужби визначився у своєму листі від 31.12.2009 № 20/07786-ЕП з тим, як остання кваліфікуватиме контрабанду в 2010 році.

Згадка неоподатковуваного мінімуму прибутків громадян в нормах законів, що відносяться до кваліфікації злочинів, має на увазі згідно п. 22.5 ст. 22 Закони № 889 - IV не податковий 17-гривневий неоподатковуваний мінімум, а податкову соціальну пільгувизначену в пп. 6.1.1 п. 6.1 ст. 6 цього ж Закону.

Зважаючи на відсутність закону про бюджет, який визначив би розмір мінімальної зарплати, Департамент Гостаможслубы вважає законним керуватися Законом № 1646 - VI "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати". Якщо виходити з його положень, то контрабанда матиме місце при переміщенні через кордон поза митним контролем (чи з прихованням від нього) товарів вартістю 434 500 гривен і більше.

Для кваліфікації згідно ст. 201 УК України згаданого переміщення товарів через кордон як контрабанди їх вартість повинна у тисячу і більше разів перевищувати неоподатковуваний мінімум прибутків громадян. Останній у вигляді податкової соціальної пільги складає половину від мінімальної заробітної плати (пп. 6.1.1 Закону).

Проте назвати нормальною ситуацію, при якій те нормами іншого, ніж карний, закону встановлюється спеціальний розмір мінімуму для цілей кваліфікації злочинів, то листами державних служб вирішується, в яких випадках діяння буде злочином, а в яких немає (тобто по суті встановлюються підстави для карної відповідальності), не можна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини