Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР має намір удосконалити порядок переходу до бездокументних акцій

6 січня 2010, 15:16
520
0
Реклама

Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку розмістила на своєму офіційному сайті проект змін до Положенню про порядок перекладу випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументну форму існування.

Змінами передбачається проведення операцій по зарахуванню цінних паперів на рахунок емітента в цінних паперах; переклад акцій з рахунку емітента на рахунки (у цінних паперах) хранителів, на яких враховуються акції, що знерухомлюють дематериализующегося випуску. Хранителі мають бути номінальними утримувачами в реєстрі власників іменних цінних паперів. Передбачається також процедура списання, вводяться норми про порядок проведення хранителем ідентифікації емітента і зареєстрованих осіб.

Більшість із згаданих процедур не передбачено у діючому Положенніщо може привести до порушення прав власників цінних паперів. З 29 жовтня 2010 року набувають чинності норми Закону "Про цінні папери і фондовий ринок" і Закону "Про акціонерні товариства"відповідно до яких акції існують виключно у бездокументнийй формі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини