Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент планує держмонополію на лотереї

6 січня 2010, 13:35
288
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 5417-2що визначає державне регулювання лотерейної діяльності.

Їм вводиться монополія держави на лотереї. Усі інші види лотерей, окрім державної, забороняються. Державними вважатимуться санкціоновані (внесення Мінфіном в Єдиний реєстр лотерей) державою лотереї. Проводитися вони будуть проте операторами, якими можуть виступати юрособи будь-хто форми власності.

Для операторів передбачаються обмеження у вигляді обов'язкового 100-мільйонного (у гривнях) розміру власного капіталу на кінець кожного календарного року, а також мережі розповсюджувачів з 5 тис. точок поширення. Само придбання статусу оператора зв'язується проектом з виграшем в відкритому конкурсіщо проводиться Мінфіном не частіше за один раз в 20 років.

Для контролю за лотерейною діяльністю проект пропонує створення колегіального дорадчого органу, що не має права втручатися в діяльність оператора - Лотерейного радаа. Саме туди повинні спрямовуватися скарги гравців на дії оператора.

Ухвалення закону про лотерейну діяльність повинне супроводжуватися і внесенням змін до ряду інших законодавчих актів, пов'язаних з ліцензуванням (передбачається ліцензування лотерейної діяльності) і оподаткуванням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини