Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як онлайн сплатити штраф за порушення ПДР

Реклама

Після запуску в Києві та по області системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, МВС розробило спеціальний додаток та телеграм-бот «Штрафи ПДР». Про це повідомив Мін'юст на своїй сторінці у Facebook.

"Відтепер вам не треба чекати, доки постанова надійде поштою. За допомогою онлайн-систем ви можете не тільки оперативно дізнатись, чи були складені протоколи на ваше авто, а й легко сплатити штраф з використанням банківської картки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: 10 рішень Верховного Суду, які потрібно врахувати водіям

Відслідкувати останні правові позиції ВС стосовно оскарження штрафів за порушення ПДР можна у системі VERDICTUM. Протестувати її можна тут.

Умови сплати штрафу

Сплата штрафу протягом 10 днів після його оформлення - зменшення цього штрафу на 50%.

У випадку затягування сплати більш ніж на 15 днів - штраф навпаки подвоїться та потрапить на примусове виконання. В такому випадку доведеться додатково оплатити ще й 10% збір виконавчої служби та витрати на проведення виконавчих дій.

Що потрібно зробити?

Щоб зареєструватися в онлайн-системі та оперативно сплачувати свої штрафи за порушення ПДР, необхідно в чат-боті Telegram (@ShtrafyPDRbot) прописати номерний знак свого автомобіля, після чого ввести або серію та номер посвідчення водія, або ідентифікаційний номер, або серію та номер паспорта.

Ознайомтесь із важливою аналітикою:

Дискреційні повноваження патрульного поліції

ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360:АДВОКАТ - комплексне рішення, що поєднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката:

- Повна база НПА;

- Коментарі до кодексів;

- 85 млн судових рішень;

- подібні справи;

- Правові позиції Верховного Суду;

- 6,5 млн досьє компаній і ФОП.

Замовляйте доступ зі знижкою 30 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини