Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні немає реєстру громадян, які безоплатно отримали по 2 га землі - Роман Лещенко

Реклама

У Держгеокадастрі, який роками виділяв державні землі тисячами гектарів, немає реєстру осіб, які реалізували своє право на отримання земель сільськогосподарського призначення.

Про це в інтерв'ю «Українському радіо» розказав Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко, повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

«Ви не повірите, але до сьогодні в нашій державі, роздаючи сотні тисяч гектарів землі шляхом безоплатної приватизації, держава не має офіційного єдиного реєстру громадян України, які отримали безоплатно 2 гектари. Наразі триває процес створення такого реєстру», - наголосив очільник Держгеокадастру.

Уже на старті створення цього реєстру виявлені численні порушення зазначеної приватизації, зокрема реалізація безоплатного права на 2 га землі одними і тими ж людьми кілька разів у різних регіонах. Найближчим часом інформацію про цих осіб буде опубліковано.

«Суспільство має знати правду про своїх «героїв» і те, що за роки розпорядження землями Держгеокадастром тисячі гектарів кращих земель України були розграбовані. Йдеться про прибережні зони, рекреаційні зони Причорномор'я та Приазов'я, а також прекрасний природно-заповідний фонд, починаючи від мальовничих Карпат і закінчуючи Пуща-Водицею під Києвом», - додав Роман Лещенко.

Захистити своє майно від рейдерів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Емфітевзис: перспективи у світлі відкриття ринку землі

В Україні хочуть законодавчо врегулювати використання дронів у сільському господарстві

Плата за землю з фізосіб: що змінилося у 2020 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини