Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вніс зміни в постанову про карантин: що передбачено

Реклама

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу МОЗ і вніс зміни до Постанови, якою регламентується карантин.

Про це Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час позачергового засідання Уряду 25 червня, повідомляє прес-служба міністерства.

Зокрема, передбачається заборона роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня - дозвіл на їх роботу, але з наповненістю не більше 50 відсотків.

Також запроваджуються зміни до порядку самоізоляції при перетині кордону та інші зміни.

«Пропонуємо передбачити, що центри надання адміністративних послуг самостійно визначають час початку своєї роботи; виключити з випадків обов'язкової самоізоляції та/або обсервації учасників вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»; а також - запровадити заборону роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня - дозволити їх роботу з наповненістю не більше 50 відсотків та за умови дотримання інших чітких вимог», - наголосив очільник міністерства.

За словами пана Степанова, в умовах адаптивного карантину Уряд надав чіткі рекомендації та критерії, за яких місцева влада може посилювати чи пом'якшувати карантинні обмеження на своїй території.

При цьому сьогоднішнє рішення Кабінету Міністрів передбачає також:

- можливість припинити режим самоізоляції або обсервації для іноземців, які перетнули державний кордон та/або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованої території, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або пунктів в'їзду;

- уточнення щодо поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування для іноземців та осіб без громадянства, що перетинають державний кордон, у частині його видачі страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією - партнером на території України (асистанс), та покриття витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, діючого на строк перебування в Україні.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:
За якими правилами працюватимуть столичні готелі, ресторани, кафе і басейни

Нові правила карантину: що заборонено до 31 липня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини