Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посередникам у працевлаштуванні за кордон заборонять брати гроші з українців

Реклама

Рада підтримує ініціативу захисту українців, що шукають працевлаштування за кордоном та постійно працюють в інших країнах.

Відповідний проект Закону № 2365 "Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон" було прийнято за основу в першому читанні на засіданні Парламенту 16 червня.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Що передбачено

Законопроектом запропоновано:

- замінити ліцензування господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном поданням суб'єктом господарювання декларації про провадження діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном з включенням його до переліку таких суб'єктів, який ведеться центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції;

- заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон.

Відповідальність

Кодекс про адміністративні правопорушення передбачено доповнити статтею 166-26, згідно з якою:

Здійснення суб'єктом господарювання діяльності у сфері посередництва з працевлаштування за кордоном без подання декларації про початок діяльності суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та включення інформації про такого суб'єкта господарювання до переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, відповідно до Закону «Про зайнятість населення», тягне за собою накладення штрафу на фізичних осіб - підприємців і посадових осіб юридичної особи від сімнадцяти тисяч до п'ятдесяти тисяч гривень.

За такі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, автори проекту пропонують накладати штраф на фізичних осіб - підприємців та посадових осіб юридичної особи від п'ятдесяти тисяч до вісімдесяти п'яти тисяч гривень.

За стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні, за кордоном пропонують накладати штраф на фізичних осіб - підприємців та посадових осіб юридичної особи від тридцяти чотирьох тисяч до п'ятдесяти тисяч гривень.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Штрафи за кредитами під час карантину нараховувати заборонено

Адаптивний карантин продовжено до 31 липня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини