Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Абонплата за комунальні послуги: яким буде граничний розмір

Реклама

Раніше ЮРЛІГА писала, що граничний розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами регламентований постановою Кабміну № 808.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунального господарства КМДА Віра Радченко розповіла в інтерв'ю для «Вечірній Київ» про загальну цифру "граничної  плати за абонентське обслуговування".

Вона розповіла, що очікуваний розмір граничної  плати за абонентське обслуговування становитиме:

-на послугу опалення та гарячого водопостачання - 31,15 грн на абонента

-на послугу водопостачання та водовідведення - 31,15 на одного абонента

-на вивезення сміття - 14,75 на одного абонента.

"Це гранична сума. У кожному місті кожне підприємство самостійно розраховує її за заданою формулою і залишається сподіватися, що вона буде все ж нижче, ніж зазначена гранична" , - розповіла вона. 

Віра Радченко уточнила, що абонент це той, з ким укладено договір на конкретні послуги.

При цьому, плата за абонентське обслуговування нараховується щомісячно, незалежно від того користувалися ви послугою чи ні.

Крім того, вона зауважила, що ця плата - це окреме нарахування від плати за обслуговування будинкових приладів обліку і плати за саму послугу (вода, тепло, сміття).

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також: мінімальні зарплата може зрости більш ніж на 500 грн в липні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини