Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 10 червня реєстрація земельних ділянок відбуватиметься за новим принципом

Реклама

Сьогодні, 10 червня, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів № 455 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок».

З повним її текстом зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Відповідно до постанови з 10 червня стартував пілотний проект із запровадження державної реєстрації земельних ділянок за принципом екстериторіальності.

Відтепер рішення про державну реєстрацію земельної ділянки прийматиметься будь-яким державним кадастровим реєстратором територіальних органів Держгеокадастру, обраним системою Державного земельного кадастру за принципом випадковості.

Строк здійснення державної реєстрації земельної ділянки за принципом екстериторіальності не перевищуватиме сім робочих днів з дня реєстрації заяви.

Такий порядок державної реєстрації земельних ділянок діятиме протягом двох років.

ЮРЛІГА писала, що спрощено процедуру реєстрації земельних ділянок.

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Старт земельної реформи, активізація рейдерства та законодавчі зміни потребують постійної роботи на випередження неочікуваних наслідків. ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу керівнику, юристу та всій команді бути на крок попереду зовнішніх загроз. Рішення містить головні інструменти, які допомагають відстежувати ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій. Лише в червні обирайте комплекс інформаційно-аналітичних продуктів зі знижкою.

Читайте також:

Українці матимуть доступ до геокадастрів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини