Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон щодо посилення відповідальності за крадіжку кабелів телекоммереж

Реклама

Сьогодні, 3 червня, набрав чинності Закон № 600-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж".Закон було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 2 червня.

З повним текстом Закону зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Законом викладається в новій редакції стаття 360 Кримінального кодексу «Умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі», якою передбачається кримінальна відповідальність за умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі чи технічних засобів телекомунікації, чи споруд електрозв'язку, що входять до складу телекомунікаційної мережі, якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг.

За такі дії передбачене покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч НМДГ або громадськими роботами на строк до ста двадцяти годин, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Актуальний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян можна дізнатися в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

За ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, каратимуть штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч НМДГ або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

За вищенаведені дії, якщо вони заподіяли майнову шкоду у великому розмірі або спричинили тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч НМДГ або позбавлення волі на строк від шести до восьми років.

У Кодексі про адміністративні правопорушення викладено в новій редакції статтю 147 «Порушення правил охорони телекомунікаційних мереж», якою передбачено відповідальність за порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або пошкодження телекомунікаційної мережі чи технічних засобів телекомунікації, чи споруд електрозв'язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі, у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від ста до двохсот НМДГ і на посадових осіб - у розмірі від трьохсот до чотирьохсот НМДГ.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Рада змінила порядок розгляду кримінальних справ у період карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини