Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розкриття інформації про бенефіціарів: в якому випадку складатимуть адмінпротокол і повідомлятимуть Держфінмоніторинг

Реклама

Мін'ст визначив порядок притягнення до відповідальності за неподання або несвоєчасного подання юридичною особою передбаченої законом інформації про кінцевого бенефіціарного власника або про його відсутність, або документів для підтвердження таких відомостей.

Відповідний наказ № 1626/5 від 12.05.2020 набере чинності через п'ять днів з дня, наступного за днем офіційного опублікування, крім деяких положень, внесених до Порядку надання відомостей з ЄДР юридичних осіб, ФОП та громадських формувань, які набирають чинності з 15 липня 2020 року.

Читайте також: Особливості надання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника

Зокрема, Порядок державної реєстрації юридичних осіб, ФОП та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи доповнено пунктом 19.

Встановлено, що у разі виявлення державним реєстратором фактів неподання або несвоєчасного подання юридичною особою передбаченої законом інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження таких відомостей, таким реєстратором не пізніше наступного робочого дня інформується про виявлення відповідних фактів територіальний орган Міністерства юстиції за місцезнаходженням відповідної юридичної особи шляхом направлення відповідного листа.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Зміни вносяться також до Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.

Уповноваженими особами щодо складання відповідних протоколів про адміністративні правопорушення є посадові особи Мін'юсту та його територіальних органів.

У випадку виявлення відповідних порушень щодо неподання або несвоєчасного подання передбаченої інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи або документів на підтвердження відповідних відомостей, а також у разі надходження такого повідомлення держреєстратора, Мін'юст або його територіальний орган рекомендованим листом інформує про це керівника відповідної юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені такої юридичної особи (виконавчого органу), з вимогою щодо необхідності звернення у місячний строк до Міністерства юстиції чи відповідного територіального органу для складення протоколу про адміністративне правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачена ч. 6 ст. 166-11 КУпАП.

У випадку порушення цього строку на звернення відповідну інформацію будуть передавати Державній службі фінансового моніторингу.

Захист інтересів клієнта в суді потребує глибинного аналізу законодавчого поля та правових прецедентів. Для полегшення діяльності адвоката ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360: АДВОКАТ - комплексне рішення, яке об'єднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката. Отримайте доступ до повної бази НПА зі зворотними посиланнями на пов'язані документи, 85 млн судових рішень із правовими позиціями Верховного Суду, інформації про 6,5 млн компаній і підприємців із відображенням бізнес-зв'язків. Замовляйте у травні зі знижкою 30 %.

Вам також буде цікаво:

Нові правила фінмоніторингу: коли адвокати повинні контролювати своїх клієнтів

Адвокатів та нотаріусів штрафуватимуть за недотримання нових правил фінмоніторингу

Набули чинності правила фінмоніторингу: зміна параметрів контрольованих операцій і нові штрафи для юристів

Запитання-відповіді: як з 28 квітня правильно здійснювати платежі

Розкриття бенефіціарів по-новому

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини