Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Оформлення декларацій в автоматичному режимі: митниця розпочала пілотний проект

Реклама

19 травня Державна митна служба запровадила пілотний проект по виконанню митних формальностей автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі.

Наразі пілот стосуватиметься трьох митних режимів (експорт, переробка на митній території, реекспорт (після переробки)).

Відтепер для цих режимів тестуватиметься т. зв. автоматичний випуск декларацій. Він передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб митниць.

Декларації, які відповідатимуть певним критеріям і оцінюватимуться як низькоризикові, направлятимуться системою оформлення в окреме вікно. Якщо в декларації виявляться ризики або спрацьовує система АСАУР, її митне оформлення продовжиться за звичайною процедурою. Якщо ж система не виявить помилок і ризиків, декларація буде оформлена автоматично, про що декларант отримає відповідне повідомлення.

Для реалізації пілоту розроблено спеціальний алгоритм виконання митних формальностей залежно від видів транспорту, митних режимів і типів митних декларацій.

У Держмитслужбі зауважили, що для декларантів процедура подання декларації залишається без змін.

Отримані під час реалізації проекту напрацювання дадуть можливість у майбутньому підключити інші митні режими.

Як упоратися з потоком інформації і завжди тримати руку на пульсі законодавчих змін? Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360 - інноваційну екосистему для командного управління ризиками. Відтепер ви зможете отримувати автоматичні сповіщення про критичні зміни, важливі для вашого бізнесу, та працювати при цьому в єдиному середовищі з колегами. Замовте безкоштовний тест, щоб оперативно приймати антикризові рішення разом з командою.

Читайте також:

З 1 вересня поїхати до Білорусі українці зможуть за закордонними паспортами

Відновив роботу ще один пункт пропуску на державному кордоні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини