Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкладений обшук наближається: як підготуватися

Реклама

Країна починає оговтуватися від карантину. Зі спливом двох місяців його обмежень почало проглядатися світло вкінці цього, здавалося б, безкінечного режиму. Відомі вже і перші дати виходу з карантину. Готуються до цього і правоохоронці. Хоча, як свідчать спостереження, життя всередині правоохоронних органів не збавляло обертів. Кримінальні провадження розслідувалися не менш інтенсивно, але умисно були притримані такі слідчі дії, як вручення повідомлень про підозру, затримання (у випадках, коли це могло зачекати) і ключове - обшуки.

Найефективнішим інструментом правоохоронців залишається проведення обшуку. Цей болючий для бізнесу процес може завдавати йому серйозних травм. Скажімо, отримана під час обшуку печатка неодмінно випливе на документі, якого засновник компанії ніколи не бачив раніше. Зразки підписів топ-менеджменту, первинна бухгалтерія, флеш-носії із проектами угод та документів і багато іншого в руках недобросовісних правоохоронців несуть неабияку загрозу. Більше того, вони не соромляться зливати здобуту під час обшуків інформацію в мережу.

Особливо болючі та неприємні обшуки помешкань керівників та засновників компаній. Пророкую величезну кількість таких в посткарантинні часи. Аргументи на поверхні. Це припущення, що, в період вчинення злочину, особи, які можуть бути до нього причетні, перебували вдома на самоізоляції.

Ми впевнені, що після зняття карантинної завіси усі інструменти стримування спадуть і будуть реалізовані відкладені обшуки. Радимо заздалегідь до них підготуватися.

Як? Ми вам підкажемо

Проведіть повну ревізію документів. Все, що не використовується - в архів. З комп'ютерів все на хмарні сховища. Спілкуйтеся з підлеглими. Виявляйте слабкі аспекти роботи в домашніх умовах. Вимагайте дотримання інформаційної безпеки.

Підготуйтеся до майбутнього обшуку у вас вдома, навіть якщо його ймовірність незначна. Старі флеш-накопичувачі, комп'ютери, чорнові записи та документи потрібно почистити. Від усіх заборонених предметів таких, як: гранати, патрони, зброя, наркотичні засоби тощо вже давно слід позбутися.

Не нехтуйте професійною допомогою адвокатів, телефонуйте частіше, їм також сумно на самоізоляції.

Станіслав Борис, керівник проектів Практики безпеки бізнесу АО Juscutum

Вам також буде цікаво:

Обов'язковість договорів оренди нерухомості: пандемічні реалії

Як змінити або розірвати невигідний договір: спосіб не тільки для карантину і не тільки для оренди

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини