Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримує продовження строку роботи переведених суддів не більше ніж на рік

Реклама

Народні депутати працюють над попередженням можливості збільшення і так не малого кадрового дефіциту суддів в окремих судах та дестабілізації у здійсненні судочинства шляхом надання права Вищій раді правосуддя продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Відповідний законопроект № 2823 «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду» було прийнято в першому читанні за основу на позачерговому засіданні ВР 13 травня. Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Законопроектом передбачено доповнити частину другу статті 55 Закону «Про судоустрій і статус суддів» положенням про те, що відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації здійснюється на строк, який визначається Вищою радою правосуддя, але не більше ніж на один рік.

За зверненням голови суду, у якому суддя перебував у відрядженні, та заявою судді на продовження строку відрядження Вища рада правосуддя продовжує строк відрядження судді, але не більше ніж на один рік.

Крім того, відповідно до запропонованих змін суддя, строк відрядження якого закінчився, або щодо якого ВРП винесла рішення щодо дострокового закінчення відрядження судді, повертається на роботу до суду, з якого був відряджений.

Детальніше про необхідність прийняття законопроекту можна прочитати тут.

Незамінний інструмент для роботи адвокатів та юристів! Система аналізу VERDICTUM містить 85 млн судових рішень з господарських, цивільних, кримінальних та адміністративних справ, відображає історію проходження справ та подібні рішення. Швидко аналізуйте правові позиції Верховного Суду, моніторте розклад судових засідань та завантаженість суддів. Тільки зараз у вас є можливість придбати VERDICTUM зі знижкою -20 % (знижка діє тільки у травні).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини