Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов зможуть працювати адвокати та нотаріуси під час послаблення карантину

Реклама

ЮРЛІГА писала, що в Україні карантин продовжено до 22 травня, але з послабленнями (серед іншого, з 11 травня буде дозволено працювати за певних умов аудиторам, адвокатам, нотаріусам тощо).

4 травня Головний державний санітарний лікар розпорядженням № 31 оприлюднив проекти тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів:

- при наданні послуг перукарнями та салонами краси;

- при роботі закладів для індивідуального побутового обслуговування населення;

- при торгівлі непродовольчими товарами;

- при роботі закладів громадського харчування;

- при наданні послуг нотаріусами, адвокатами, аудиторами;

- при користуванні деякими зонами відпочинку.

З повним текстом зазначеного розпорядження зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Надання послуг нотаріусами, адвокатами та аудиторами повинно відбуватись з урахуванням таких тимчасових рекомендацій, які спрямовані на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення COVID-19:

1. Проведення температурного скринінгу всіх працівників перед початком робочої зміни з подальшим недопуском до виконання обов'язків працівників, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2° C або в яких було виявлено ознаки респіраторних захворювань.

При проведенні вимірювань температури тіла контактними засобами вимірювання необхідно забезпечити обов'язкову дезінфекцію засобу для контактного вимірювання після кожного його використання.

2. Прийом клієнтів здійснюється виключно за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу не менше 15 хвилин між відвідувачами для виключення контакту між ними. Очікування черги повинно здійснюватися ззовні приміщення з дотриманням принципів соціального дистанціювання (1,5 м).

3. Двері закладу мають бути закриті для входу без запису. Біля дверей має бути можливість повідомити про прихід відвідувача (дзвінок, домофон тощо) та розміщена інформація про способи запису.

4. Перебування сторонніх осіб та очікування послуги клієнтами в закладі забороняється, за винятком не більше одного з батьків, які супроводжують малолітніх дітей, та/або осіб, що супроводжують осіб з інвалідністю.

5. На вході до приміщення потрібно обладнати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активнодіючої речовини понад 60 % для ізопропилових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів.

6. Допуск клієнтів у заклад та перебування у приміщенні дозволяється лише у засобах індивідуального захисту (зокрема, респіраторі або захисній масці) так, щоб були покриті ніс і рот.

7. Працівники, що надають послуги, та інший персонал повинні обов'язково використовувати медичні маски або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички.

8. Після кожного клієнта має проводитися дезінфекція і поточне прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти, та дезінфекція інструментів багаторазового використання.

9. Суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в Інтернеті та соціальних мережах;

нанесення відповідного тимчасового маркування, в тому числі і поза межами закладу, для уникнення скупчення перед входом і дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;

вологе прибирання з використанням миючих і дезінфекційних (наприкінці зміни) засобів і провітрювання не рідше ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня / зміни;

тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

10. Працівники повинні:

регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;

прикривати рота та носа при кашлі та чханні зігнутою рукою в лікті або одноразовою серветкою;

утримуватись від дотиків обличчя руками;

утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо;

самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Читайте також:

Нові правила фінмоніторингу: коли адвокати повинні контролювати своїх клієнтів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини