Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовольчі ринки знову хочуть відкрити: які умови

Реклама

Агропродовольчі ринки в умовах поширення COVID-19 мають працювати із дотриманням суворих вимог.

Міністерство охорони здоров'я розробило постанову щодо відновлення роботи агропродовольчих ринків, яку в середу буде винесено на розгляд Уряду, повідомляє урядовий портал.

Зокрема, у зазначеній постанові йдеться про певні вимоги дотримання індивідуального захисту та забезпечення протиепідемічних заходів.

Допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора; проходження безконтактного температурного скринінгу.

Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків:

- наявність на кожному вході (в'їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;

- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;

- прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця - наприкінці кожного робочого дня.

Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечена відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.

Урядовим документом також передбачено вимоги:

Для продавців:

- відстань між робочими місцями продавців - не менше трьох метрів;

- місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Для працівників:

- забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

- забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook розповів, що підписав постанову Головного державного санітарного лікаря щодо протидії поширенню COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках (від 27 квітня 2020 року № 14). Вона набере чинності в середу, 29 квітня. Пан Ляшко зауважив, що здійснюватиметься щоденний контроль Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Щодня буде надаватися дозвіл на роботу наступного дня. Якщо ринок порушить правила - наступного разу він зможе відкритись і здійснювати свою діяльність тільки через тиждень.

Нагадаємо, МОЗ дозволив роботу продуктових ринків за певних умов (постанова Головного державного санітарного лікаря України від 30 березня 2020 року № 5), проте у зв'язку з наявними фактами порушення протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі на ринках постанову № 5 було скасовано. Постановою Головного державного санітарного лікаря № 10 було рекомендовано місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування заборонити функціонування ринків (продовольчих, непродовольчих та змішаних).

Бізнес у період кризи. Миттєво дізнайтеся про початок банкрутства контрагента! Поставте на моніторинг бізнес-партнера у системі CONTR AGENT за назвою компанії, П. І. Б. директора/ФОП, кодом ЄДРПОУ компанії, ІПН ФОП та отримуйте сповіщення про будь-які зміни на електронну пошту або в особистому кабінеті. Замовити тестовий доступ на 72 години

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини