Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати судову повістку за допомогою SMS

Реклама

Відповідно до статті 135 КПК та статті 128 ЦПК повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв'язку шляхом відправки SMS-повідомлення.

SMS-повідомлення - це судові повістки про виклик до суду, які надсилає суд учаснику судового процесу у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону.

Про це йдеться в повідомленні на порталі «Судова влада України».

Судові повістки шляхом SMS-повідомлення відправляються лише після подання до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення.

Повістка надсилається учаснику судового процесу на його мобільний телефон, вказаний у тексті заяви.

У разі зміни номера мобільного телефона чи за наявності обставин, які перешкоджають отриманню ним тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, до суду подається заявка про зміну порядку здійснення судового виклику.

SMS-повідомлення є більш ефективним засобом повідомлення осіб про розгляд справи в суді, оскільки для направлення та отримання звичайної повістки необхідно більше часу, що пов'язано з графіком та режимом роботи поштового зв'язку.

З текстом заяви можна ознайомитись за посиланням.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Судова система України в умовах карантину

Оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини