Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Онлайн-зустріч з Олександром Барановим від АПУ: все про БПД

Реклама

У межах серії онлайн-зустрічей із високопосадовцями відбувся вебінар із Олександром Барановим, в.о. керівника Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги. Модерувала його Марина Старовойтова, адвокатка, заступниця голови правління ГО «Всеукраїнське об'єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу».

Ключові тези - для вас.

Про роль системи надання безоплатної правової допомоги у захисті прав людини в Україні

Олександр Баранов нагадав, що БПД - це не тільки координаційний центр та регіональні місцеві центри. До системи відносяться і суб'єкти надання первинної (органи виконавчі та місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи приватного права) і вторинної правової допомоги.

Правова допомога - це, перш за все, правопросвітництво, необхідність розповідати людям про їх права та шляхи їх превентивного захисту.

Поточний розвиток системи та стратегічні плани на майбутнє

Ключовим є те, що система працює над високою якістю надання допомоги: «Ми розвиваємо сервіси, які допомагають людям вирішувати проблеми в інший спосіб, окрім судового», - підкреслює пан Баранов

Він розповів, що наразі вектор роботи Координаційного спрямований на наближення доступу послуг до клієнта. Так, у 2015 році було створено 100 місцевих центрів, а згодом - мобільні та дистанційні. Цього, за словами спікера, недостатньо, тож розвиток триває.

Система БПД & карантин: як триває робота?

Від початку карантину Координаційний центр ретельно підійшов до питання забезпечення безпеки працівників і переведення на дистанційний формат роботи. Пан Баранов підкреслює - фахівці працюють вдома, та це не впливає на якість надання допомоги. У Координаційному центрі функціонує гаряча лінія, крім того, успішно запущений онлайн-формат надання консультацій: через Facebook, Telegram, Viber та електронну пошту.

Громадські радники в системі БПД: хто та яка роль?

Це активісти, які пройшли спеціальне навчання за підтримки Координаційного центру. Фактично, вони є надавачами правової допомоги. Громадський радник, за словами Баранова - це модель, дуже схожа на модель параюристів (інститут швидкої правової допомоги в громадах, ред.). Наступний конкурс із відбору адвокатів: коли планується?

Конкурс, який розпочався у березні, наразі призупинений. Новий графік, за словами пана Баранова, буде затверджено після закінчення карантину.

Чи плануються онлайн-співбесіди?

За словами Олександра, питання розглядалося, однак не всі адвокати здатні долучитися до такого формату.

Чи є можливість у правників долучатися до роботи системи БПД шляхом стажування/навчання?

За словами спікера, такі кейси вже є. Після двох років практики правник отримує юридичний стаж, проходить адвокатський іспит і може продовжувати роботу в системі БПД саме в ролі адвоката.

Внесення змін до постанови Кабміну № 465 щодо оплати послуг адвокатів: чи планується у 2020 році?

Наразі питання на стадії дослідження. У регіонах обговорюються зауважень і пропозиції до цієї постанови. При цьому спікер підкреслив, що розмір винагороди саме в поточному році, скоріше за все, підвищуватися не буде. Зміни очікуються, проте поки складно сказати, коли вони будуть внесені.

Як Координаційний центр відстежує рівність розподілу доручень між адвокатами у регіонах?

Наразі в кожному регіональному центрі є положення про розподіл справ. Слід зауважити, що Координаційний центр, не втручається до такого розподілу.

Чи планує система надання БПД збільшувати оплату працівникам?

Так. До Мін'юсту вже поданий проєкт змін до постанови, яка визначає оклади фахівців системи БПД. Переглянути запис вебінару можна за посиланням.

Запис вебінару можна переглянути тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини