Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримують посилення відповідальності за крадіжку кабелів телекоммереж

Реклама

Народні обранці схвалюють ініціативу посилення відповідальності за пошкодження або руйнування складових телекомунікаційних мереж, що призводять до порушення цілісності об'єктів телекомунікацій, спричинення шкоди власникам таких об'єктів.

Відповідний законопроект № 2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)" було прийнято в першому читанні за основу на позачерговому засіданні Парламенту 16 квітня.

У законопроекті запропоновано викласти в новій редакції статтю 360 Кримінального кодексу «Умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі», якою передбачити кримінальну відповідальність за умисне пошкодження чи руйнування телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв'язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі, якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг.

За такі дії передбачене покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч НМДГ або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Актуальний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян можна дізнатися в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

За ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

За вищенаведені дії, якщо вони завдали майнову шкоду у великих розмірах або спричинили тяжкі наслідки, можуть встановити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

У Кодексі про адміністративні правопорушення запропоновано викласти в новій редакції статтю 147 «Порушення правил охорони телекомунікаційних мереж», передбачивши відповідальність за порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або пошкодження телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв'язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі, якщо воно не викликало припинення надання телекомунікаційних послуг, у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від ста до двохсот НМДГ і на посадових осіб - у розмірі від трьохсот до чотирьохсот НМДГ.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Рада змінила порядок розгляду кримінальних справ у період карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини