Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виявленні на столичному підприємстві коронавірусу працівників відправлять на двотижневу самоізоляцію

Реклама

Підприємства чи установи, на яких зафіксують випадок захворювання на коронавірус, закриють, а співробітників відправлять на двотижневу самоізоляцію.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-прес-конференції.

«Якщо на підприємстві чи в установі виявлять випадок захворювання, підприємство закриють. А усіх працівників відправлять на двотижневу самоізоляцію під контролем лікарів. І у нас вже є такий випадок - Києво-Печерська Лавра», - повідомив Віталій Кличко.

Контролювати виконання таких заходів мають «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», головне управління Держпраці у Київській області та Нацполіція.

«Рішення комісії з надзвичайних ситуацій міста є обов'язковими для всіх підприємств, установ та організацій, розташованих у Києві. Нагадаю, за порушення умов карантину, правил протиепідемічних заходів та санітарного законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. А нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень», - підкреслив Віталій Кличко.

У модулі "Ситуації для юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться готові добірки (нормативних актів, законопроектів, аналітики й судових рішень) з конкретних питань юридичної практики, у тому числі ситуації під час карантину:

- Надомна праця (віддалена робота);

- Відпустка без збереження заробітної плати, що надається в обов'язковому порядку;

- Оплата часу простою.

Протестувати систему можна тут.

Читайте також:

Що таке громадське місце: роз'яснення КМДА

Прийнято Закон, який визначає поняття «самоізоляція», «обсервація», «обсерватор»

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини