Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Києві діють нові протиепідемічні обмеження

Реклама

У столиці діють нові протиепідемічні обмеження.

Відповідні зміни прописано в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 12 від 4 квітня 2020 року. З повним текстом розпорядження зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Микола Поворозник пояснив, яких вимог необхідно буде дотримуватись громадянам на території міста Києва, аби запобігти поширенню гострої коронавірусної хвороби COVID-19.

«Із понеділка, 6 квітня, у столиці, як і в інших містах України, почнуть діяти нові обмеження, затверджені постановою Уряду № 211. Також міська влада затвердила новий перелік заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої коронавірусної хвороби COVID-19. Я розумію, що більшість обмежень можуть здаватися незручними, та зараз мова йде про здоров'я та життя тисяч киян. І це той момент, коли все залежить від кожного з нас. Тому будьмо свідомими та відповідальними», - пояснив Микола Поворозник.

Новою редакцією розпорядження встановлено особливі умови в'їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджено вимоги до якості реалізації продуктів харчування та продовольчої торгівлі, у тому числі в магазинах на автозаправках, та запроваджені обмежувальні заходи для населення.

Крім того, розпорядженням установлено особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних заходів для закладів освіти і гуртожитків закладів освіти, для транспортних підприємств, для закладів торгівлі господарчими товарами (засобами гігієни) (незалежно від їх підпорядкування і форми власності), а також для працівників підприємств із обслуговування житлового фонду, підприємств, установ та організацій, для яких неможливо перейти на дистанційний режим роботи, для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв.

Документом також тимчасово призупинено діяльність деяких суб'єктів господарювання.

Роз'яснення щодо обмежень також викладено в інфографіці КМДА, наведеній нижче.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Нові правила карантину: маски в громадських місцях та самоізоляція старших 60 років

У Києві, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях встановлено режим надзвичайної ситуації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини