Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстрація в електронній формі: що змінилось

Реклама

Мін'юст уніс зміни до порядку проведення державної реєстрації в електронній формі.

Відповідний наказ № 1307/5 від 1 квітня 2020 року «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи» було зареєстровано в Міністерстві юстиції 2 квітня 2020 року.

Офіційне опублікування наказу відбудеться 3 квітня 2020 року, повідомляє Мін'юст. Наказ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

З повним текстом наказу зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

З дня набрання чинності наказом документи для державної реєстрації можна буде подавати в паперовій або електронній формі. Знято обмеження в частині форми подання щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв'язку із зміною керівника юридичної особи, розміру статутного (складеного) капіталу (пайового фонду) або розміру частки кожного із засновників (учасників), а також інших випадків, передбачених законами.

Розділ IV Порядку щодо особливостей проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі викладається в новій редакції.

Заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри та у випадках, передбачених законом, за умови оплати послуг за державну реєстрацію в повному обсязі.

Під час державної реєстрації в електронній формі до заяви долучаються оригінали документів, передбачених законом.

Заява в електронній формі реєструється в Єдиному державному реєстрі за допомогою програмних засобів його ведення з додаванням документів для державної реєстрації, поданих в електронній формі. За результатом реєстрації заяви заявнику надається код доступу до результатів розгляду відповідних документів.

Якщо відповідно до закону для держреєстрації передбачено подання нотаріально посвідченого документа та/або документа, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, та/або нотаріально засвідченої копії документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, до заяви долучаються електронні копії таких документів, виготовлені шляхом сканування з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

Реєстрація заяв в електронній формі проводиться в порядку черговості їх надходження, у тому числі з урахуванням заяв, що подаються в паперовій формі.

Плата за надання адміністративних послуг здійснюється також через Інтернет з використанням платіжних систем або програмних засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Моніторте податковий стан компаній 24/7 у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Замовити тестовий доступ до системи можна за посиланням.

Читайте також:

Нотаріат продовжує працювати у період карантину

Як не пропустити строк прийняття або відмови від спадщини під час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини