Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вибір договорів на комунальні послуги співвласниками багатоквартирного будинку: перенесено кінцеву дату

Реклама

30 березня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (проект № 3275), яким, серед іншого, переноситься кінцева дата переукладення договорів співвласників багатоквартирних будинків з виконавцями комунальних послуг.

Текст Закону з'явиться в модулі "Законодавство" відразу після його підписання Президентом та офіційного опублікування. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Отже співвласники багатоквартирних будинків мають обрати модель договору на комунальні послуги (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) не до 1 травня 2020 року, як було визначено в Законі «Про житлово-комунальні послуги», а протягом п'яти місяців з дня заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів.

Співвласники багатоквартирних будинків, незалежно від обраної ними форми управління будинком, зобов'язані прийняти рішення щодо кожного виду комунальної послуги, а виконавці комунальних послуг - укласти із ними договори про надання комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

Перевірити постачальника житлово-комунальних послуг на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Тримайте руку на пульсі у період кризи, забезпечте себе надійною базою інформаційно-аналітичних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для підготовки до судових спорів та перевірок на підприємстві, для створення договорів будь-якої складності та тематики, для швидкого реагування на зміни бізнес-партнера. Обирайте Антикризовий пакет ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні. Замовити.

Читайте також:

Карантин до 24 квітня: що дозволено та що заборонено

Рекомендації мешканцям багатоквартирних будинків на час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини