Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ рекомендував операторам мобільного зв'язку не підвищувати тарифи на час карантину

Реклама

Для запобігання поширенню COVID-19 більшість громадян України вимушені залишатись в ізоляції та/або працювати дистанційно, йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

Ізоляція громадян, можливість отримання інформації виключно з використанням комунікаційних засобів [засобів зв'язку, зокрема мобільного (рухомого)] та необхідність дистанційної роботи призведуть до збільшення обсягів споживання послуг мобільних операторів. Як наслідок, це може призвести до збільшення витрат населення на оплату послуг рухомого (мобільного) зв'язку.

Для здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, 26 березня 2020 року Антимонопольний комітет надав ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» і ТОВ «лайфселл» обов'язкові для виконання рекомендації:

у зв'язку з впровадженням обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), запобігати порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема утриматись від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на дорожчий тарифний план, погіршення якості надання послуг.

Такі одночасні/схожі дії ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» і ТОВ «лайфселл» можуть бути кваліфіковані як антиконкурентні узгоджені дії суб'єктів господарювання, зазначають в АМКУ.

Перевірити оператора мобільного зв'язку на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Карантин до 24 квітня: що дозволено та що заборонено

Єдину систему цивільного захисту переведено в режим надзвичайної ситуації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини