Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинники повинні сплачувати земельний податок за ділянки, які не використовуються у госпдіяльності

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області роз'яснило окремі аспекти сплати земельного податку платниками єдиного податку.

Про це йдеться у відповідному повідомленні.

Зокрема, нормами пп. 297.1.4 п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу встановлено, що платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності.

Водночас юрособа - платник єдиного податку ІІІ-ї групи, який тимчасово припинив господарську діяльність, не використовує свої земельні ділянки для провадження господарської діяльності, а отже, він не виконує умови, які звільняють платника єдиного податку ІІІ-ї групи від сплати земельного податку.

Таким чином, юрособи - платники єдиного податку - власники земельних ділянок (землекористувачі на правах постійного користування земельними ділянками) у разі тимчасового припинення господарської діяльності сплачують земельний податок на загальних підставах.

Принагідно нагадаємо, що захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Також звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини