Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пересування сільськогосподарської техніки спрощено

Реклама

Уряд підтримав ініціативу Мінекономіки і прийняв постанову "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" (щодо дозволів на рух габаритної сільськогосподарської техніки).

Постановою скасовується необхідність отримання дозволу для техніки шириною до 2,6 метрів, а також дозвіл для техніки шириною від 2,6 до 3,75 метрів, за умови дотримання спеціальних правил безпеки (машина супроводу, знак об'їзду, проблискові маячки, тощо).

Для руху будь-якої сільськогосподарської техніки потрібен був дозвіл, який видається Нацполіцією на підставі погодження Державтодору та є платним. Отримання дозволу необхідне на кожний окремий виїзд щодо кожної одиниці техніки. Окрім того, погодження органів займає тривалий час (від трьох днів до одного місяця). У дозволі вказується конкретний маршрут, який заздалегідь передбачити неможливо в тому числі через погодні умови. У Мінекономіки зазначають, що отримання цього дозволу декларативне та не впливає на безпеку на дорозі. Його прийняття є критичним до початку сезону польових робіт.

"Прийняття постанови значно спростить умови провадження господарської діяльності в сфері виробництва сільськогосподарської продукції, а також зменшить корупційні чинники в сфері руху сільськогосподарської техніки", - зауважив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірити бізнес-партнера, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Кабмін запропонував полегшити кредитний тягар аграріїв

В Україні створюється Аграрний реєстр

Державний аграрний реєстр запущено в пілотному режимі

З 2021 року Кабмін планує підтримувати агрострахування та переробку с/г продукції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини