Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безробітні зможуть отримати на створення власного бізнесу до 90 тис. грн.

Реклама

Державна служба зайнятості, роботу якої координує Мінекономіки, реалізує низку активних програм сприяння зайнятості населення. Про це зазначили в прес-службі міністерства.

Однією з таких програм є програма, направлена на розвиток підприємництва. Йдеться, зокрема, про надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності зареєстрованим у службі зайнятості безробітним. Максимальний розмір такої фінансової підтримки у 2020 році може сягати 90 000 гривень (за умови призначення допомоги по безробіттю в максимальному розмірі). Середній розмір такої допомоги у 2020 році - 46 000 гривень.

У проекті бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2020 рік на цю програму підтримки безробітних передбачені кошти в сумі 386 млн грн.

Кошти, виплачені безробітному одноразово для організації підприємницької діяльності, повертати буде не потрібно.

Участь у програмі із започаткування власного бізнесу можуть брати безробітні з 18-річного віку, які зареєстровані у державній службі зайнятості, не уклали новий трудовий договір протягом одного місяця після реєстрації в службі зайнятості та спільно з кар'єрним радником склали план дій для започаткування власного бізнесу.

Не отримають такої допомоги:

- безробітні, які протягом останніх 24 місяців перед реєстрацією працювали як фізична особа - підприємець, попри те, що підприємницька діяльність була припинена і знята з реєстрації;

- особи, які вже отримували фінансову підтримку від служби зайнятості на відкриття власної справи, але не здійснювали підприємницьку діяльність або припинили її упродовж двох років, починаючи з дня державної реєстрації.

У Мінекономіки зазначають, що найчастіше колишні безробітні відкривають свій бізнес у сфері торгівлі, професійної та наукової діяльності, ремонту побутової техніки, а також у переробній промисловості та сільському господарстві.

Нагадаємо, поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Пропонуємо ознайомитися з графіком заходів Академії ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

Необґрунтована відмова в прийнятті на роботу: що потрібно знати

Скорочення штату: що необхідно знати роботодавцю

З березня безробітним збільшать виплати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини