Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветував Закон про запровадження єдиного рахунка для сплати податків

Реклама

Президент ветував Закон (проект № 1049) "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Відповідна інформація міститься на сайті ВР. Тексту пропозицій Президента до Закону пока що немає.

Згідно з інформацією на сайті Парламенту, метою Закону є ефективне функціонування єдиного рахунку та встановлення заборони щодо звернення стягнення та накладення арешту на кошти на такому єдиному рахунку платників податків, яке можливе тільки після одночасного внесення змін до Податкового кодексу, законів "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та "Про виконавче провадження".

Очікується, що перевагами запровадження системи сплати податків і зборів, передбачених зазначеним Кодексом (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів), єдиного соціального внеску через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби, стане: спрощення сплати платниками податкових платежів; зменшення кількості помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань платником; підвищення рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Забути про штрафи, сплачуючи і подаючи все вчасно, а також порахувати податки допоможе бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно заповнить і відправить звіти до податкової. А про прийняття звіту повідомить на електронну пошту. Дізнайтеся більше тут.

Як раніше писала ЮРЛІГА, єдиному рахунку для сплати податків і зборів бути: прийнято закони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини