Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено посадові оклади держслужбовців судів, органів та установ системи правосуддя

Реклама

Кабмін оновив Схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів.

Відповідна постанова № 72 від 12 лютого 2020 року набрала чинності 15 лютого. З оновленою Схемою можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Зазначені посадові оклади будуть встановлені держслужбовцям судів, органів та установ системи правосуддя з 1 січня 2020 року.

Відповідно до затвердженої Схеми посадові оклади держслужбовців судів, органів та установ системи правосуддя збільшено порівняно із 2019 роком.

Зауважено, що посадові оклади держслужбовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій і рівнів держорганів визначаються шляхом множення мінімального розміру посадового окладу підкатегорії В3 у місцевих загальних судах, який становить два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня 2020 року, на відповідний коефіцієнт.

Якщо посадовий оклад визначено у гривнях з копійками, цифри до 4,99 відкидаються, від 5 і вище - заокруглюються до 10 гривень (крім мінімального розміру посадового окладу підкатегорії В3).

Актуальний розмір прожиткового мінімуму можна дізнатися із довідника, що міститься в однойменному модулі в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ.

Посадові оклади держслужбовців апарату Верховного Суду (Верховного Суду України) визначаються відповідно до затвердженої схеми з коефіцієнтом 1,3.

Посадові оклади держслужбовців секретаріату Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України визначаються відповідно до схеми з коефіцієнтом 1,35, а держслужбовців ДСА - відповідно до затвердженої схеми з коефіцієнтом 1,6.

Посадові оклади держслужбовців вищих спеціалізованих судів, апеляційних і місцевих судів, територіальних управлінь ДСА, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, визначаються відповідно до схеми з коефіцієнтом 1,2.

Поставити справу, що вас цікавить, на контроль, відстежувати розклад судових засідань, перевірити справжність судових рішень можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Держслужба-2020: найважливіше

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини