Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам уточнили процедуру розрахунку кредитного ризику

Реклама

Нацбанк переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану банків-боржників та боржників-фізосіб під час розрахунку розміру кредитного ризику.

Про це йдеться в постанові Правління НБУ від 11 лютого 2020 року № 17 "Про затвердження Змін до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями", яка набрала чинності 13 лютого.

Унесені зміни передбачають:

- актуалізацію граничних значень діапазонів ймовірності дефолту банків-нерезидентів за результатами аналізу статистичних даних провідних світових рейтингових агентств;

- збільшення з 6 до 12 місяців періоду, за який банк має здійснювати аналіз результату діяльності банку-боржника;

- доповнення з урахуванням норм Податкового кодексу переліку джерел доходів боржника-фізособи, які можуть враховуватись банком під час розрахунку кількісних показників його фінансового стану.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

З 19 січня банки зобов'язані розкривати повну вартість споживчого кредиту

Набув чинності Закон про попереднє розкриття всіх прихованих комісій за кредитами

Банки з літа повинні по-новому інформувати клієнтів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини