Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки з літа повинні по-новому інформувати клієнтів

Реклама

Нацбанк, ураховуючи низку пропозицій учасників ринку та банків до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг, дав фінансовим установам додатковий час на адаптацію до нових вимог щодо розкриття інформації про послуги на веб-сайтах та в рекламі.

Вимоги до банків запрацюють починаючи з 2 червня 2020 року (раніше вимоги до веб-сайтів мали запрацювати з 2 березня 2020 року).

Зазначені зміни затверджено постановою Правління Нацбанку від 11 лютого 2020 року № 18 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 28 листопада 2019 року № 141". З повним текстом документа можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Упродовж лютого - травня 2020 року Нацбанк разом із банками проведуть спільну роботу та відпрацюють вимоги, аби з червня споживачі могли легко отримувати від фінансових установ вичерпну, прозору та зрозумілу інформацію про банківські послуги.

Головна зміна, яка має відбутися на веб-сайтах і рекламі банків: має з'явитися достовірна, правдива, актуальна та достатня за обсягом інформація про послуги, їхню повну вартість для споживача, умови отримання та ризики.

Профільний підрозділ Нацбанку - Управління захисту споживачів фінансових послуг - з 2 червня 2020 року почне здійснювати щоденний моніторинг веб-сайтів і реклами банків та контролювати дотримання вимог до розкриття інформації.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

З 19 січня банки зобов'язані розкривати повну вартість споживчого кредиту

Набув чинності Закон про попереднє розкриття всіх прихованих комісій за кредитами

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини