Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Офіційним вважається друкований Закон, зміни до електронного тексту вноситимуть за необхідності

Реклама

4 лютого введено в дію Закон № 469-IX щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді.

Зокрема, Законом змінено вимоги до офіційного опублікування н/п актів.

Знову внесено зміни до ст. 139 Регламенту ВР. Раніше передбачалось, що оприлюднення на сайті Верховної Ради вважається офіційним опублікуванням законів (наряду з публікацією в газеті "Голос України" та у Відомостях ВР). Зазначимо, що ця редакція діяла 3 дні - відповідний Закон № 206-IX щодо внесення депутатських запитів набув чинності 1 лютого.

Зараз же офіційною вважається публікація законів та інших актів Верховної Ради лише у цих друкованих засобах масової інформації.

Крім того, у разі виявлення невідповідності опублікованого закону, постанови чи іншого акта Верховної Ради оригіналу, уточнений текст акту через 10 днів публікується в газеті "Голос України", у черговому номері Відомостей ВР. За необхідності виправляється еталонний електронний текст оригіналу відповідного акта в базі даних нормативно-правової інформації "Законодавство України".

Нагадаємо, відповідно до Конституції Закон не може набрати чинності, якщо його не опубліковано. За загальним правилом закони набирають чинності через 10 днів з дня офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом.

Щоб уникнути правової невизначеності чинну редакцію н/п акту можна перевірити, відкривши його в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у перевагах сервісу, замовивши тестовий доступ.

Депутати довго гралися з правилами офіційного оприлюднення:

Про нові закони до зведення населення доведуть через офіційні сайти

Рада змінила порядок доведення до відома населення законів

Діє новий порядок доведення до відома населення законів

Як вже писала ЮРЛІГА, суд зобов'язав Верховну Раду викладати на сайті чинні редакції законів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини