Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовцям відкрили онлайн-доступ до освітніх програм

Реклама

ЮРЛІГА вже писала, що для професійного навчання держслужбовців створять портал управління знаннями.

Національне агентство з питань державної служби вже запустило в режимі дослідної експлуатації Портал управління знаннями. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Портал надає безоплатний доступ до каталогу інформаційних послуг у сфері професійного навчання для держслужбовців, голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників, посадових осіб місцевого самоврядування.

Йдеться про освітньо-професійні та освітньо-наукові програми підготовки за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування", загальні та спеціальні програми підвищення кваліфікації.

Після створення особистого кабінету публічні службовці отримують доступ до всіх функцій Порталу: перегляд програм, запис на навчання, оцінювання тренерів/викладачів, формування плану професійного розвитку тощо.

Функціонал Порталу дає змогу зареєстрованим користувачам:

- шукати програми за ключовими словами з назви, видами та тривалістю навчання, назвою регіону, напрямом підготовки та підвищення кваліфікації, датою проведення навчання;

- здійснити електронну реєстрацію на навчання за обраною програмою.

Наразі на Порталі зареєстровано більше 70 провайдерів. Загальна кількість програм на Порталі складає понад 400.

У ролі провайдерів (надавачів освітніх послуг) можуть виступати не лише заклади вищої, післядипломної освіти, а ще й неурядові організації, програми міжнародної технічної допомоги. При цьому викладачі можуть формувати запити на співпрацю з провайдерами щодо залучення їх до проведення навчання.

У НАДС нагадали, що Портал управління знаннями створено на базі Концепції реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

З нормативно-правовими актами у сфері держслужби можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ до систем.

Зауважте, що вже відомі посадові оклади держслужбовців - 2020.

ЮРЛІГА зібрала для вас найважливіше, що необхідно знати в частині перезавантаження держслужби:

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини