Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив принцип формування ціни на газ для населення

Реклама

Уряд оновив Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу. Ціну продажу Нафтогазом природного газу населенню і теплокомуненерго обмежено середньоарифметичним значенням ціни газу на нідерландському хабі TTF.

Відповідна постанова № 17 від 24 січня набрала чинності 28 січня 2020 року.

Постанова застосовується з 1 січня 2020 року.

Установлено, що з 1 січня 2020 року НАК "Нафтогаз України" здійснює продаж/постачання природного газу відповідно до пунктів 7, 8 і 11 зазначеного Положення за цінами, що встановлюються продавцем (постачальником) і покупцем (споживачем), але не вище рівня, який, зокрема, враховує середньоарифметичне значення фактичних цін (End of Day) природного газу на наступну добу поставки газу (Day-Ahead and Weekend) на нідерландському газовому хабі (TTF) за період 1 - 22 числа місяця постачання газу відповідно до інформації біржі Powernext/EEX, різницю (спред) між ціною на хабі TTF та кордоні України і тариф на послуги транспортування природного газу для точки входу в Україну на міждержавному з'єднанні з Польщею/Словаччиною/Угорщиною.

При цьому з 1 січня 2020 року ціна придбання природного газу не може бути вищою за ціну його продажу, визначену відповідно до Положення, за вирахуванням торговельної надбавки (націнки) НАК "Нафтогаз України" на рівні 1,917 % зазначеної ціни.

Перевірити постачальника газу можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Вам може бути цікаво, що:

Населенню зобов'язані безкоштовно встановити лічильники на газ;

Діють нові норми споживання газу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини