Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшено ставки судового збору

Реклама

16 січня прийнято Закон щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (проект № 1209-1), яким зокрема, внесено зміни в Закон "Про судовий збір".

Згідно з текстом законопроекту, підготовленим до другого читання, встановлено обмеження ставки судового збору, яка справляється за подання до адміністративного суду:

- апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги, заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами: 150 % ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, але не більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (31 530 грн);

- касаційної скарги, заяви про приєднання до касаційної скарги: 200 % ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, але не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму (42 040 грн).

Нагадаємо, прожитковий мінімум з 1 січня становить 2102 грн.

Зі ставками судового збору можна ознайомитись тут.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Поставивши Закон про судовий збір на контроль в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, ви одразу дізнаєтесь про набуття чинності новою редакцією. Ознайомитись з системою і замовити тестовий доступ можна тут.

Також читайте:

Верховний Суд вимагав у споживача сплатити судовий збір, касаційну скаргу прийняв інший суддя

ВР встановила нові касаційні фільтри

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини