Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати і ФОПи можуть використовувати рахунки як раніше: Нацбанк передумав

Реклама

Національний банк повідомив про скасування норми щодо порядку використання поточних рахунків фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Нагадаємо, адвокатам і ФОПам було заборонено використовувати поточні рахунки для власних потреб.

Відповідні зміни до Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів внесені постановою № 7 від 15 січня. Постанова набула чинності сьогодні, 17 січня.

Поставивши Інструкцію на контроль в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, ви отримуватиме повідомлення про викладення акту в новій редакції. Замовити тестовий доступ.

Рішення обумовлено "нерозумінням бізнес-спільнотою" вимоги Національного банку здійснювати за поточними рахунками ФОПів лише ті розрахунково-касові операції, що не пов'язані із власними потребами, та право перераховувати кошти на власний рахунок після сплати усіх податків та зборів.

Водночас незмінною залишається позиція Національного банку: з 2003 року діє норма, що поточні рахунки фізичних осіб не можуть використовуватися для проведення операцій, пов'язаних з підприємницькою діяльністю.

"Оскільки банківська система має бути захищена від ризиків здійснення фінансових операцій з ознаками фіктивності, Національний банк обговорить з Державною податковою службою механізми, спрямовані на мінімізацію таких ризиків", - йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Попереджатиме підприємців про їхні борги з ЄСВ та єдиного податку бот-бухгалтер ReporTах. Щоразу після сплати податків бот показуватиме дані про розрахунки з бюджетом. Таку інформацію бот надаватиме автоматично без додаткового запиту.

Також читайте:

Адвокатам і ФОПам заборонено використовувати поточні рахунки для власних потреб

Тепер ФОПам простіше закрити банківський рахунок

Обов'язкові платежі адвокатів-2020

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини