Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строки призову в армію - 2020

Реклама

Глава держави визначив на 2020 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

- квітень - червень;

- жовтень - грудень.

Призову підлягатимуть придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Це визначено в Указі № 13/2020, підписаному Главою держави 16 січня. З повним текстом прийнятого Указу можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ

Уряду доручено визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2020 році.

Цим само Указом визначено строки звільнення в запас із ЗСУ, Держспецтрансслужби, інших утворених відповідно до законів України військових формувань:

1) військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби:

у квітні - червні 2020 року;

у жовтні - грудні 2020 року;

2) інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби:

у квітні - червні 2020 року;

у жовтні - грудні 2020 року.

Указ набере чинності з дня опублікування. Положення щодо призову в квітні - червні 2020 року набирає чинності з 1 березня 2020 року, а положення щодо призову в жовтні - грудні 2020 року - з 1 вересня 2020 року.

ЮРЛІГА раніше писала, що жінки тепер служать у армії нарівні з чоловіками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини