Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

13 січня усі банківські розрахунки остаточно переведено на IBAN

Реклама

З 13 січня 2020 року клієнти банків можуть проводити розрахунки виключно з використанням рахунків у форматі IBAN. Про це нагадав Нацбанк на своїй офіційній Фейсбук-сторінці.

Згідно з вимогами стандарту ISO 13616 кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунка IBAN.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунка. За першими двома літерами можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду - забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

Клієнти банків зможуть:

- зручно та просто ідентифікувати платника та отримувача коштів, а також банк України, що їх обслуговує;

- уникнути помилок у реквізитах рахунків завдяки скороченню реквізитів у розрахункових документах;

- швидше здійснювати перекази та отримувати кошти.

Для здійснення безготівкового переказу коштів Нацбанк пропонує використовувати QR-коди, що містять IBAN, для здійснення безготівкового переказу коштів. Генерувати та перевіряти українські IBAN номери можна тут.

ЮРЛІГА писала, що до 12 січня діяв перехідний період переходу на IBAN.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини