Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть провести пенсійну реформу

Реклама

27 грудня 2019 року у Парламенті зареєстровано проект Закону № 2683 щодо загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення (ініціатор - партія "Слуга народа").

З текстом законопроекту можна ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Законопроектом передбачається встановити обов'язкову участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними пенсійного віку та залучення роботодавців до сплати пенсійних внесків на паритетних засадах.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192226_kabmn-ne-mozhe-skasuvati-doplati-do-pens-viznachen-zakonom-zrazkove-rshennya

Так, роботодавці сплачуватимуть 2% від розміру заробітної плати працівників, а учасники системи (працюючі особи) сплачуватимуть внески у розмірі 1 % від заробітної плати (доходу). За бажанням працівника, розмір його самостійних внесків може бути збільшено. Роботодавець зобов'язаний пропорційно доповнювати внески працівника власними внесками в розмірі до 5% від суми заробітної плати такого працівника.

Законопроектом пропонується встановити, що кошти накопичувальної системи є власністю учасників системи (осіб, з заробітної плати яких здійснюються відрахування) у розмірі, накопиченому на їх індивідуальних накопичувальних пенсійних рахунках, а у випадку смерті особи право власності на пенсійні заощадження переходять до її спадкоємців.

Управління активами коштів Пенсійного казначейства буде здійснюватися компаніями з управління активами, допущеними до діяльності в другому рівні пенсійної системи шляхом авторизації.

Зберігання активів Пенсійного казначейства буде здійснюватися банками-зберігачами, допущеними до діяльності в другому рівні пенсійної системи шляхом авторизації.

Якщо ви шукаєте юриста для захисту ваших прав у суді, скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.

Як вже писала ЮРЛІГА, збільшено мінімальний розмір пенсій для осіб, які досягли 65 років і мають тривалий страховий стаж.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини