Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діти зможуть самостійно в'їхати в Крим

Реклама

Кабмін врегулював питання в'їзду дітей в Крим.

Громадяни України, які не досягли 16 років, які виїхали з окупованої території в супроводі одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників чи в супроводі уповноважених осіб, можуть в'їхати в Крим також в супроводі батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників чи в супроводі інших уповноважених осіб, а також в супроводі однієї із зазначених осіб, з якими вони виїхали.

Діти від 14 до 16 років, які навчаються в закладах освіти в інших регіонах, батьки (усиновлювачі), опікуни, піклувальники яких проживають в Криму, можуть в'їхати також без супроводу батьків, якщо інформація про їх навчання є в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Прикордонники дозволять виїхати такій дитині без супроводу, якщо вона пред'явить свідоцтво про народження, український або закордонний паспорт.

Якщо з Криму виїхали для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, повернутись можна за умови пред'явлення довідки, виданої територіальним органом або територіальним підрозділом ДМС.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабінету Міністрів від 24 грудня 2019 року № 1157. Оновлений порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї набуде чинності через 30 днів після опублікування постанови.

Повідомлення про набуття змінами чинності з'явиться в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконатись у зручності сервісу можна, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини