Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документи з землеустрою можна перевірити онлайн

Реклама

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру надала доступ до електронного Державного фонду документації із землеустрою. Про це повідомили у Держгеокадастрі.

Наразі у фонді перебуває понад 8,7 млн паперових даних. Протягом 2019 року оцифровано близько півмільйона матеріалів, які увійшли до Держфонду документації із землеустрою.

До складу зазначених документів входять персональні дані: зокрема, серія та номер паспорта громадянина; ідентифікаційний номер фізичної особи; копії паспорта та ідентифікаційного номера фізичної особи.

Вже розпочато технічні заходи щодо деперсоналізації цих даних та зміни правил користування. Заплановано, що невдовзі громадяни зможуть у реальному часі за допомогою технічних засобів шукати, переглядати та копіювати матеріали Державного фонду документації із землеустрою.

У Держгеокадастрі повідомили, що цей функціонал є тестовою версією, надалі його опції доопрацьовуватимуться. У найближчій перспективі громадянам буде надано повний доступ до всіх даних.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Рада підтримує скасування мораторію на продаж землі з 1 жовтня 2020 року , а поки мораторій на продаж землі продовжує діяти. Відкрито доступ до розширених даних про землю.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини