Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж землі з лімітом у 10 тис. га: комітет прийняв рішення

Реклама

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді прийняти в другому читанні і в цілому законопроект щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Таке рішення прийнято за результатами розгляду поправок порівняльної таблиці до законопроекту № 2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення на засіданні 28 грудня.

Народні депутати розглянули понад три тисячі поправок.

За відповідне рішення проголосували 19 членів Комітету, 1 - проти, 3 - утрималися.

Голова Комітету Микола Сольський повідомив, що в законопроекті враховано такі основні поправки:

- купувати землю зможуть тільки громадяни України, держава, громади та українські компанії, засновані українцями;

- допуск іноземців як засновників компаній може вирішуватися тільки на референдумі;

- встановлено обмеження не більше 10 тис. га в одні руки;

- власниками землі також можуть стати банки, якщо отримають землю як заставу. Протягом двох років вони будуть зобов'язані продати такі ділянки на аукціонах;

- ціна землі не може бути нижче нормативного грошового оцінювання.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Рада підтримує скасування мораторію на продаж землі з 1 жовтня 2020 року. А поки мораторій на продаж землі продовжує діяти.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини