Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок розгляду скарг на адвоката

Реклама

Рада адвокатів України рішенням від 15 листопада 2019 року № 149 внесла зміни до Порядку прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність.

Повідомлення про розгляд

Адвокат та скаржник повідомляються про проведення засідання дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури не пізніше як за 5 днів до дня його проведення. Вони мають право брати участь у засіданні, надавати пояснення, ставити питання учасникам провадження, висловлювати заперечення, подавати докази на підтвердження своїх доводів, заявляти клопотання і відводи, користуватися правовою допомогою адвоката.

Належним повідомленням адвоката є надіслання листа поштою рекомендованим відправленням за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Належним повідомленням скаржника є надіслання листа поштою рекомендованим відправленням за адресою, зазначеною в заяві (скарзі).

Засідання КДКА

У розгляді справи, що має великий обсяг матеріалів, або за неможливістю її розгляду за один день з поважних причин, за протокольним рішенням палати може бути оголошено перерву, але не більше ніж на три робочих дні.

Рішення про зупинення розгляду справи приймається простою більшістю голосів присутніх членів дисциплінарної палати та заноситься до протоколу засідання палати.

Дисциплінарна справа розглядається на засадах змагальності. Дисциплінарна палата заслуховує повідомлення про результати перевірки, пояснення адвоката, стосовно якого порушено дисциплінарну справу, особи, яка ініціювала питання про дисциплінарну відповідальність адвоката, та пояснення осіб, яким відомі будь-які відомості, що мають значення для дисциплінарної справи.

Розгляд є гласним і відкритим.

Закрите засідання

Для запобігання розголошенню відомостей про особисте та сімейне життя чи обставин, які принижують гідність особи, або, якщо відкритий розгляд справи може призвести до розголошення адвокатської чи іншої конфіденційної інформації, та з інших причин, визнаних поважними, проводиться закрите засідання. Рішення про засідання у такому форматі приймається простою більшістю голосів членів палати, які беруть участь у засіданні.

На закритому засіданні перебувати у приміщенні можуть лише: склад дисциплінарної палати КДКА, Голова КДКА, який бере участь у засіданні палати, секретар КДКА, працівники Секретаріату КДКА, члени Ради адвокатів України, члени Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, які беруть участь у засіданні палати, адвокат, стосовно якого розглядається дисциплінарна справа, особа, що ініціювала питання про дисциплінарну відповідальність адвоката.

Особа, якій відомі будь-які відомості, що мають значення для дисциплінарної справи, запрошується для опитування, після чого видаляється з приміщення.

Рішення

Дисциплінарна палата кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені у рішенні палати описки чи арифметичні помилки, про що приймається відповідне рішення. Питання про внесення виправлень вирішується на засіданні дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, без виклику осіб, які беруть участь у справі.

Знайти адвоката, що спеціалізується саме на вашій справі, можна у Національному юридичному каталозі Liga:BOOK. Якщо ви є адвокатом, то можете створити на Liga:BOOK свій сайт-візитівку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини