Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ для ряду операцій при фінансовій реструктуризації скасовано до 2023 року

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191432_zvlnennya-vd-pdv-okremikh-operatsy-fnlzingu-prodovzhat-na-tri-roki-za-osnovu-priynyato-proekt

На ранковому засіданні 20 грудня Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку із вдосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та щодо вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу (проект № 2358).

Закон набуде чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Продовжено до 1 січня 2023 року тимчасову норму про звільнення від оподаткування ПДВ операцій:

- платників податку - боржника та/або поручителя (майнового поручителя - заставодавця, іпотекодавця) з постачання товарів для цілей погашення заборгованості боржника перед кредиторами відповідно до плану реструктуризації, підписаного згідно із законом щодо фінансової реструктуризації, або плану санації. Під час здійснення операцій з постачання товарів, що звільняються від ПДВ, платники податку - боржник та/або поручитель (майновий поручитель - заставодавець, іпотекодавець) не застосовують норми щодо нарахування податкових зобов'язань або коригування раніше нарахованих податкових зобов'язань та/або сум податку, віднесених до податкового кредиту у зв'язку з таким постачанням;

- банків та інших фінансових установ з постачання (продажу, відчуження в інший спосіб) товарів, що були отримані ними від боржників, поручителів (майнових поручителів - заставодавців, іпотекодавців) за операціями з постачання товарів, що звільнені від оподатковування. Звільнення від оподаткування операцій банків та інших фінансових установ стосується тієї частини вартості товарів, за якою вони були набуті у власність у рахунок погашення зобов'язань за договором кредиту (позики).

У разі постачання (продажу, відчуження в інший спосіб) банками та іншими фінансовими установами товарів, отриманих ними в результаті операцій, звільнених від оподаткування, базою оподаткування є позитивна різниця між ціною постачання та ціною придбання таких товарів. Ціна придбання визначається як вартість товарів, за якою такі товари були отримані банками та іншими фінансовими установами.

Також до 1 січня 2023 року продовжено тимчасову норму щодо особливостей податкового обліку по податку на прибуток підприємств в процесі фінансової реструктуризації.

До 28 грудня маєте нагоду придбати за вигідною ціною ІПС ЮРИСТ ПРОФІПС ПРАЙМІПС ГРАНД, а також систему аналізу судових рішень VERDICTUM.

Більше продуктів зі знижками до 40 % можна знайти тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини