Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авторам технологій установили мінімальні ставки винагороди

Реклама

Уряд затвердив мінімальні ставки винагороди авторам технологій та особам, які здійснюють їх трансфер.

Відповідну постанову № 1030 було прийнято на урядовому засіданні 4 грудня 2019 року.

Підприємство, наукова установа, організація або заклад вищої освіти, яким автор технології та її складових передав майнові права на технологію та/або її складові, виплачуватимуть такому авторові винагороду у розмірі (мінімальна ставка винагороди авторам технологій):

- у разі укладення ліцензійного договору на використання технології, її складових - не менш як 20 % паушальних та періодичних платежів (роялті), отриманих за договором;

- у разі укладення договору про передачу виключних майнових прав інтелектуальної власності на технологію, її складові - не менш як 20 % отриманого доходу;

- у разі укладення договору про трансфер технології, в якому містяться елементи різних договорів (змішаний договір), - не менш як 20 % передбачених у договорі ліцензійних платежів за використання технології, її складових.

Підприємство, наукова установа, організація або заклад вищої освіти, яким автори технології та/або її складових передали майнові права на них, виплачуватимуть винагороду особам, які здійснюють трансфер технологій та/або їх складових, у розмірі не менш як 2 % доходу, одержаного на підставі договору про трансфер технологій (мінімальна ставка винагороди особам, які здійснюють трансфер технологій).

Особами, які здійснюють трансфер технологій та/або їх складових, визначено:

працівників підприємств, наукових установ, організацій або закладів вищої освіти, на яких покладено функції із здійснення трансферу технологій та/або їх складових;

суб'єктів господарювання, які уклали договір про інформаційно-консультаційне супроводження трансферу технологій та/або їх складових.

Якщо технологія містить кілька складових, порядок розподілу винагороди визначатиметься на підставі договору пропорційно до внеску кожного з авторів у створення окремих складових технології, а у разі його відсутності - на підставі колективного договору, що укладається в організаціях, які є розробниками технологій та/або їх складових, з урахуванням творчого вкладу авторів у їх створення. Якщо в колективному договорі немає положення про розподіл винагороди між авторами складових технології, отримана винагорода розподіляється між ними порівну.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183564_tekhnolog-pochnut-restruvati-za-novoyu-kartkoyu

Нагадаємо, зараз діє Закон «Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій». Згідно з ним між підприємством, науковою установою, організацією чи вищим навчальним закладом, де створено технологію (її складові) та/або куди здійснюється її трансфер, і авторами технології або її складових укладається договір, в якому визначаються майнові права, що передаються за цим договором, умови виплати та розмір винагороди за передачу і використання майнових прав на технологію або її складові.

Нагадаємо, реєструвати торговельні марки в Україні, ЄС і США можна онлайн за допомогою PatentBot. Така реєстрація здійснюється цілодобово. Ознайомитися із сервісом можна за посиланням.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН пропонує неймовірні знижки на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини