Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

1. Опубліковано Держбюджет-2020

13 грудня в газеті "Голос України" опубліковано Закон 294-ІХ «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Доходи Держбюджету складатимуть 1.095.580.446,2 тис. грн, видатки - 1.182.010.356,6 тис. грн. Таким чином, граничний обсяг дефіциту Держбюджету складає 94.275.720 тис. грн. На 31 грудня 2020 року граничний обсяг державного боргу складає 2.045.148.259,9 тис. грн, а граничний обсяг гарантованого державою боргу - 318.371.749,6 тис. грн. Прожитковий мінімум становитиме: з 1 січня - 2027 гривень, з 1 липня - 2118 гривень, з 1 грудня - 2189 гривень. Прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 січня - 2102 гривні, з 1 липня - 2197 гривень, з 1 грудня - 2270 гривень. Разом з тим, Кабмін матиме наблизити його до 4251 грн. Мінімальна заробітна плата за місяць становитиме 4723 грн, за годину - 28,31 грн.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191584_posileno-vimogi-do-porvnyalno-reklami-ta-rozshireno-vidi-nechesno-pdprimnitsko-praktiki

2. Набув чинності Закон про порівняльну рекламу

11 грудня набув чинності Закон № 286-IX щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу. Розширено поняття порівняльної реклами, якою визнається реклама, що містить порівняння з іншими особами та/або товарами (діяльністю) іншої особи, прямо чи опосередковано ідентифікує конкурента або товари чи послуги, що пропонуються конкурентом. В Законі "Про захист прав споживачів" розширено перелік заборон нечесної підприємницької практики. У Господарському кодексі встановлено перелік дій, які визнаються  неправомірним використанням ділової репутації суб'єкта господарювання. Також визначено, що виключне право власника свідоцтва забороняти іншим особам використовувати без його згоди зареєстрований знак не поширюється на використання знака у порівняльній рекламі, що здійснюється відповідно до законодавства про рекламу, про захист від недобросовісної конкуренції та не відноситься до нечесної підприємницької практики.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191506_vr-dozvolila-oformlyati-trudov-vdnosini-elektronno--obmezhila-okladi-v-sudovy-vlad

3. Прийнято Закон про електронний документообіг в трудових відносинах

6 грудня  прийнято Закон (законопроект № 2260) щодо введення електронних договорів та документообігу, призначень на державну службу та зарплат працівників судової влади. Якщо КЗпП встановлює письмову форму документа, може бути подано або надіслано як паперовий, так і електронний документи, оскільки вони мають однакову юридичну силу. Розмір посадового окладу найнижчого працівника секретаріату ВРП, ВККС, ДСА, Служби судової охорони установлюється на рівні відповідного працівника апарату Верховного Суду. Оклад працівника територіального управління ДСА, територіального управління Служби судової охорони встановлюється на рівні відповідного працівника апарату апеляційного суду. З 1 січня 2020 року норми щодо розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників державних органів, крім Апарату Верховної Ради, Національного антикорупційного бюро, Вищого антикорупційного суду, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати та членів Центральної виборчої комісії, застосовуються в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191514_ukhvaleno-zakon-pro-fnmontoring-porg-dlya-zvtnost-zblsheno-v-25-razi

4. Прийнято Закон про фінмоніторинг

6 грудня прийнято Закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" (проект № 2179), яким збільшено порогову суму та зменшено кількість ознак для обов'язкового звітування про фінансові операції, про які СПФМ (банки, страховики, кредитні спілки, ломбарди, біржі, платіжні організації та інші фінансові установи) зобов'язані повідомляти Держфінмоніторингу. Обов'язково повідомляється про фінансові операції на суму більше 400 тис. грн. (зараз 150 тис. грн.), які пов'язані з готівкою, переказом коштів за кордон, політично значущими особами та клієнтами з держав, що не виконують рекомендації міжнародних, міжурядових організацій, що провадять діяльність в антилегалізаційній сфері. Зазначимо, що дія закону поширюється і на юросіб, і на ФОПів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191638_ukhvaleno-zakon-pro-perevrki

5. Прийнято Закон про перевірки

 12 грудня Верховна Рада прийняла Закон щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду (проект № 2172). Перевірки характеристик продукції проводяться на підставі наказів органів ринкового нагляду та направлень на перевірку.  Визначено перелік обмежувальних (коригувальних) заходів щодо продукції, яка відповідає встановленим вимогам, але становить небезпеку чи ризик. Також визначено розміри штрафів, які накладаються на осіб, які ввели продукцію в обіг, розповсюджувача, суб'єкта господарювання.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191655_vr-zmenshila-shtrafi-za-neoformlenikh-pratsvnikv--dozvolila-splatiti-tlki-polovinu

6. Прийнято Закон про пом'якшення відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства

 12 грудня прийнято Закон про внесення змін до Кодексу законів про працю (проект № 1233). Встановлено нові штрафи для юросіб  та ФОПів, які використовують найману працю. Зокрема, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час та виплати зарплати без сплати ЄСВ та податків - штраф становить 10 МЗП, встановленої на момент виявлення порушення, за кожного працівника; до платників єдиного податку першої-третьої груп застосовують попередження. За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці стягується штраф у двократному розмірі МЗП. Порушник може сплатити половину призначеного штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови - тоді вона вважається виконаною.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191619_natsbank-dozvoliv-advokatam-vikoristovuvati-korporativnu-platzhnu-kartku

7. Адвокати можуть використовувати корпоративну платіжну картку

Постановою НБУ № 142 емітенту дозволено надавати фізичним особам, що займаються незалежною професійною діяльністю, для здійснення платіжних та інших операцій корпоративні (бізнесові) електронні платіжні засоби. Суб'єкти господарювання не мають права використовувати корпоративні електронні платіжні засоби для виплати заробітної плати, виплат соціального характеру.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191515_velika-palata-zalishila-v-sil-zrazkove-rshennya-pro-skasuvannya-podvynogo-sv-dlya-advokatv-fop

8. Залишено в силі зразкове рішення про незаконність стягнення подвійного ЄСВ з адвокатів-ФОП

Велика Палата залишила в силі зразкове рішення Касаційного адміністративного суду про скасування подвійного ЄСВ для адвокатів-ФОП. Таким чином, вимога до ФОП з ознакою провадження незалежної професійної діяльності про сплату недоїмки з єдиного соціального внеску є неправомірною, оскільки закон не допускає подвійного взяття на облік адвокатів, нотаріусів та інших, якщо вони вже взяті на облік як фізичні особи - підприємці і перебувають на спрощеній системі оподаткування.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191652_prezident-priznachiv-93-sudd

9. Призначено 93 місцевих судді

12 грудня Президент підписав укази № 899/2019 і № 900/2019 про призначення суддів у місцеві загальні суди.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191594_venetsyska-komsya-proti-poltichnogo-skorochennya-verkhovnikh-suddv-oprilyudneno-visnovok-shchodo-zakonu--193-ix

10. Венеційська комісія оприлюднила висновок щодо Закону про зміни у суддівському врядуванні

Венеційська комісія оприлюднила висновок  щодо Закону № 193-IX, який передбачає скорочення через переатестацію верховних суддів і їх зарплат, припинення повноважень ВККС, новий порядок формування органів судової влади, нові правила дисциплінарної відповідальності суддів (проект № 1008).  Зокрема, комісія вважає, що основним напрямком реформи повинні бути суди першої та другої інстанцій. Нових суддів, які пройшли кваліфоцінювання, слід призначити швидко, аби заповнити велику кількість вакансій. Також слід скасувати положення, яке дозволяє зменшити кількість суддів Верховного Суду до 100, оскільки воно передбачає повторну атестацію. 

Марина Ясинська, головна редакторка ЮРЛІГИ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини