Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конфісковані підакцизні товари знищуватимуть по-новому

Реклама

Уряд установив новий порядок знищення конфіскованих підакцизних товарів.

Кабмін схвалив розроблену Мін'юстом постанову щодо удосконалення порядку розпорядження підакцизними товарами (алкогольні напої, тютюнові вироби), що перейшли у власність держави, у тому числі шляхом їх конфіскації.

Основні новації порядку:

- Алкогольні напої та тютюнові вироби знищуватимуться підприємствами, відібраними відповідно до Закону «Про публічні закупівлі», крім невеликих за обсягом партій, які можуть знищуватися відповідними комісіями самостійно.

- Представники бізнесу зможуть бути присутніми при знищенні цих товарів.

- Запроваджена відеозйомка процесу знищення конфіскату. Аналіз матеріалів відеофіксації дозволить виявляти ознаки порушень з боку посадових осіб, а також представників організацій, що здійснюють знищення конфіскованих підакцизних товарів.

- Обладнання та інші предмети, які були використані для незаконного виготовлення підакцизних товарів (крім обладнання для промислового виробництва спирту етилового та алкогольних напоїв), підлягають знищенню. Натомість обладнання для промислового виробництва спирту етилового та алкогольних напоїв буде передано на реалізацію.

Завдяки новому порядку конфісковані підакцизні товари не потраплятимуть повторно на ринок через різноманітні схеми або неузгодженість чинних нормативно-правових актів.

Нагадаємо, 14 листопада набув чинності Закон про знищення контрафактних посилок на митниці. Кабміну доручалося протягом трьох місяців затвердити нормативно-правові акти, необхідні для реалізації Закону.

Поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати його повну карту можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини