Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ще використовуватимуть землі оборони: Закон прийнято

Реклама

Сьогодні, 14 листопада, нардепи на вечірньому засіданні прийняли Закон щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок (проект № 0855).

За відповідне рішення проголосували 334 нардепи.

Документом вносяться зміни в ст. 4 Закону “Про використання земель оборони”. Так, землі оборони, призначені для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, можуть використовуватися для розміщення засобів зв'язку, навігації та спостереження (радіотехнічного забезпечення), що належать підрозділам об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України, з погодженням умов розміщення та експлуатації зазначених об'єктів з Міністерством оборони України.

Нагадуємо, що на даний час у вищезазначеному Закону передбачено можливість використання земель оборони в господарських цілях за умови отримання відповідного дозволу лише з метою:

- вирощування сільськогосподарських культур, випасання худоби та заготівлі сіна фізичним і юридичним особам;

- використання для будівництва об'єктів соціально-культурного призначення, житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також соціального та доступного житла без зміни їх цільового призначення.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини